keskiviikkona, toukokuuta 17, 2006

Spar-hymy

Harjoitin viime viikonloppuna Marin kanssa kulttuurintuotantoa (ei siinä ole mitään ihmeellistä -- kyllä hän uskoo olemassaolooni). Vast'edes boikotissa olevan Pepsodent-hymyn korvaa Spar-hymy.

Pepsodent-hammastahna on karmaisevaa jälkeä jättävän mammuttiyhtiö Unileverin tuote. Pepsodent-hymy on säihkyvä, siisti ja muovinen. Se on oiv
a symboli markkinakulttuurin sileälle, kiiltävälle pinnalle, jonka alle ohut ja kireä ei-mikään kätkeytyy.

Myös Spar-tuotteet ovat läpeensä epäilyttäviä. Ne on valmistettu mikä missäkin, yleensä
anonyymisti. Spar-hymyn juju on edullisuudessa ja simppelissä, hieman köyhäilevässä lähiöhengessä. Spar-hymy harottaa vähän ja on kellervä. Se on vilpitön ja halpa hymy. Sen voi saada osakseen kuka vain kadunkulkija ja se tulee aina sydämestä.

Minulla taitaa olla Spar-hymy.

On ikävää, kun kaupoista ei tahdo löytyä ongelmattomia hampihygieniatuotteita. Aquafresh ja Sensodyne ovat lääkemörkö GlaxoSmithKlinen tuotemerkkejä. Colgaten puolestaan omistaa Colgate-Palmolive ("myös hamsterit tykkää kölninvedestä -- silmissään!"). Oxygenol on sentään kotimaista kamaa, mutta sen valmistaja Berner tuo maahan monenlaisia kovin ongelmallisia tuotteita. Jos joku oikeasti tietää mitään Spar-hammastahnan takana piilevästä tuotantojärjestelmästä, niin sopii kertoa. Olettaisin sen kyllä olevan samaa skeidaa kuin nuo muutkin.

Who links to me?