lauantaina, kesäkuuta 24, 2006

Juhannusseikkailu


Tänään käyn villiin seikkailuun. Toteutan sen eri nettipalveluiden "satunnainen sivusto" -toiminnoilla. Aloitan Blogilistalta.

"Satunnainen blogi." (Kliks.)

Erään Saaran tutkimuksia. Ponttoonit ovat kyseisessä blogissa selvästi päivän sana. Kirjoittaja ei kuitenkaan tunnusta tietävänsä ponttooneista mitään. Pidän tätä epäilyttävänä väitteenä -- lähinnä kai siitä perustellusta syystä, että minusta olisi todella kiinnostavaa kuulla aiheesta lisää. En voi sietää tätä. Toveri Saara! Kerro minulle lisää ponttooneistasi.

Saankohan minä nyt lapiosta? Kirjoittaja vaikuttaa vihaiselta ihmiseltä ja valmiiksi tissihuumorin kylläännyttämältä. Lieneekö kyseessä kuitenkaan aivan yhtä napakka Saara kuin eräs, johon tutustuin lukiossa. Hänellä oli sellaiset muhkeahkot teräspakarat, joiden väliin seikkailevat ei-toivotun miesraasun sormet saivat varmasti viettää lähiviikot kipsissä. Hänen omahyväisen sarkastiset sävynsä olivat melkein yhtä murskaavia -- ainakin varmaan hänen omasta mielestään. No, journalisti hänestä taisi tullakin.

Blogilistan mukaan Saaran ponttooniblogi on aika suosittu. Kuuluu tilaajamäärän perusteella oikein kolmensadan kärkeen. Toisin sanoen seikkailuni on vienyt minut paikkaan, jonka tunteminen on jokseenkin hyväksi blogistanilaisen yleissivistykselle.

Matka jatkuu. Seuraavaksi sukellan Suomen wikipediaan.

"Satunnainen artikkeli". (Klik.)

Joel Hallikainen. Innostavaa! Joel on aina ollut jotenkin liikuttavan etova hahmo. Hänestä voi puhua niin kuin vammaisista on tapana: Joel
on aina niin iloinen ja nauraa mielellään. Vammastaan huolimatta hän riemuitsee elämästään joka päivä. Joelin elämänasenteesta pitäisi ihmistenkin ottaa mallia.

Kämäsen artikkelin avulla opin idolistani yhden uuden, vaivoin kiinnostavan ja melkein yhtä vaivoin huvittavan asian. 80- ja 90-luvun taitteessa Joel esiintyi nimellä Taikuri Telmus. Samaan teemaan liittynee myös hänen ensimmäisen levynsä nimi Jakke & Jokke (jollei sitten hänen väitettyyn punk-taustaansa -- tosin lastentaikurin ja punkkarin ero on usein hämyisä).

Mä oon kyllä Joel-fundis. Nää uusien levyjen kuuntelijat ei tajuu Joelia, ku ei ne oo ollu sen faneja alusta asti. Siis Joelin musa meni ihan paskaks Telmuksen taikatalon jälkeen. Herätyyys ihmiset! Kuuntelisitte oikeeta Joelia.

Viimeinen kulkuneuvoni on bleb. Kulta, vie minut satunnaiselle Google-hakemiston sivulle -- öö -- kahdeksan satunnaisen hakusanan voimin! (Knik.)

Tämän nyt saattoi arvata, kun laitoin noin monta hakutermiä. Olen japaninkielisen sivuston englanninkielisessä sanalistassa. Lista alkaa sanalla A. Tarinan keskeisimmät kohdat ovat bourgeois, flannelette, onomatopoeia, quotidian, tensor sekä vituperative. Paljastanko, miten kertomus päättyy? Herranen aika, no johan toki! Tässä teille lopun tapahtumat, tismalleen niin kuin ne on alkuperäistekstissä kerrottu:

zonked
zoo
zoo's
zoological
zoologist
zoologist's
zoologists
zoology
zoology's
zoom
zoomed
zooming
zooms
zoos
zucchini
zucchini's
zucchinis
zwieback
zwieback's
zygote
zygote's
zygotes

Mitä tämä on? Eihän tsygootti ole tarinan loppu, vaan alku. Suomalainen mieleni kaipaa vielä kolmen kirjaimen verran kerrontaa.

Who links to me?